Ampumakoulu

 

Apumakoulu opetetaan ilmapistooli- ja ilmakivääriammunnan perusteet sekä harjoitetaan opittuja taitoja. Ampumakoulussa on kysymys urheiluammunnasta ja siellä on tavoitteena oppia osumaan kymppiin mahdollisimman monta kertaa peräkkäin.

 

Ampumakoulun kausi käsittää 10 kokoontumiskertaa syksyllä ja kymmenen keväällä. Näiden lisäksi on mahdollista osallistua joihinkin kilpailuihin kauden aikana. Ampumakoulu maksaa 85 euroa ja maksu sisältää opetuksen, taulut, luodit, vakuutuksen ja seuran aseiden käytön. Ampumakoululaisille suositellaan omien kuulosuojainten käyttöä.

 

Ampumakoululaisen on kyettävä itsenäiseen ampumiseen. Jos aseen virittäminen ja käsittely vaativat toisen apua, on huoltajan läsnäolo välttämätön. Muuten lapsi voi osallistua ampumakouluun itsenäisesti. Ampumakoulu pidetään keskiviikkoisin klo 17.30 ja yksi ampuja ampuu kerrallaan 45 minuuttia. Pidemmälle ehtineet pystyasennosta ampujat ampuvat pidempään kerralla. Näistä sovitaan ampujakohtaisesti koulun alettua.

 

Varsinainen ampumakouluikä on 8-14 vuotta. Tämän ikähaarukan sisään sijoittuvat ampujat ovat Suomen ampumaurheiluliiton luokituksen mukaan niin sanottuja kultahippuampujia. 15-22 vuotiaat ampuvat sitten nuorten sarjoissa. Ilmajoen ampujat kouluttaa ammunnan perusteet aina ampumakoulun kautta. Eli, jos harrastuksen aloittaja on vaikka 16-vuotias, hänet otetaan mukaan seuran toimintaan ampumakoulun kautta. Ampumakoulussa myös kultahippuiän ylittänyt oppii ammunnan ja ampumaratatoiminnan perusasiat. Tällaisen ampujan ei kuitenkaan tarvitse harjoitella koko ampumakautta ampumakoulun ohjelman mukaan, vaan heti, kun tarvittavat perustaidot on opittu, hän voi halutessaan siirtyä harjoittelemaan oman ohjelmansa mukaan. Näistä sovitaan aina tapauskohtaisesti.

 

 

Ampumakoulun 2018 sisäisen syksyn päätöskisan tulokset voit katsoa tästä.

 

AMPUMAKOULU 2018-2019

Ilmoittautumistilaisuus pidetiin Ilmajoki-hallin kokoushuoneessa ke 19.9. klo 18.30. Ilmoittautuneita tuli paljon. Heidät jaettiin ampuamaeriin, jotka ovat nähtävissä tästä linkistä.

 

Ensimmäinen ampumakoulukerta oli ke 26.9.